2013. szeptember 1., vasárnap

Laza nap

Ez most egy kevésbé pörgős napra sikerült, de azért ma is történt egysmás! ;) Nézzük a mára rendelt evangéliumot!

Jártatok már úgy, hogy reggeliztetek volna, de nem tudtatok mert a szobában, ahol a konyha is van, alszanak? Nah én elmondhatom, hogy nekem ehhez is szerencsém volt! Egészen délig várnom kellett a 10 órási kelés után, hogy torkomat étek érje. Eme étek viszont mennyei magyar gyönyörűség volt! Paprikát ettem paprikával, anélkül, hogy egy szem valódi paprikát ettem volna! (Nyugalom lassan a lényegre térek, nem kell sokáig ásítozni.)
Zsömle rajta paprikás vajkrém, paprikás szalámival, kolbásszal és piros arannyal! :D Én így lázadom az elcsehesedés ellen! Iva is mintavételezte ezeket, miközben igen érdekes reggelit fogyasztott.
Az ő menüje:  Natúr pirítós cukorral   -   Itt álljunk meg!   -   Újra!     -      Natúr pirítós cukorral. Miiiii? Ez kaja egyáltalán???
A kolbászt és a többit meg e mellé a cukros pirítós mellé ette... Ez a jelenet olyan szívfájdalmat okozott, hogy azt hittem hazaszaladok magyarhonba...

Ezen az eseten túltéve magamat aktivizáltam magam kissé. Tudatában annak, hogy előző este az egyik lakástulaj az aznapra megbeszélt lakás nézést lemondta, önszántamból vetettem neki magam Prágának.

Nézzük a 2 órás barangolás történéseit:

Völgyhíd


Első megállóm egy völgyhídhoz vezetett (fenn). Amint a képen látható igencsak nagy forgalmat lebonyolító hídról van szó, ami egyenesen Prága belvárosa felé tart. Ezzel még semmi újat nem mondtam, azonban, ami nekem egészen újdonságnak számított, hogy mégis mire tudják még hasznosítani a hidat a kocsi forgalom lebonyolítása mellett. Metróvonalat vezettek át a hídon. Bezony, ezek a csehek nem kecmeceltek, ha van hidunk mi a bánatnak mennénk a föld alá? Jogos kérdés, praktikus megoldás! Ezzel pedig a lehető legszebb természetes fényekkel megvilágított metró megállót hozták létre! (Videó lejjebb)


Metró
Akkor itt álljunk is meg egy kicsit és hasonlítsuk össze a prágai metrót a budapesti metróval. Itten bizony már elfelejtették a régi szocialista maradványokat. Csupa hipermodern, kényelmes alkalmatosság rójja Prága alagutait! A metró lejárókban minimális a szemetelés, ha egyáltalán van, nincs semmi szag, csak pontos és gyors közlekedés. Kezdünk lemaradni Közép-Európától is...

A modern prágai metrókocsik

Óriáspláza
A mai utolsó állomásom Chodov városrészbe vezetett. Itt rögtön a metróból kiérve egy hatalmas bevásárló központ rajzolódott elém.

A bevásárlóközpont A bejárata

Én mindössze csak egy kisbevásárlást akartam tartani, hogy az elkövetkező napokat is sikeresen túléljem, de az, ami fogadott egy pillanat alatt elvarázsolt.
Sulikezdés alkalmából gyerekeknek rendezett események zajlottak a pláza térségében, ami gyerek zsivajjal töltötte be a helyet. Nézzük mik okozták ezt a nagy zsivajt!

Mászóvár minden korosztálynak.


"Szobabicikli" transzformátorra kötve.
Felülsz, tekersz egy ideig, lámpa kigyullad, zene megszólal és jutalmad egy energiatakarékos lámpaizzó!

Elektromos meghajtású roller, akadálypályával.

Óriás kiszsákocska dobálós darts nyereményekért.

Plázán belüli gyerekműsorok bohócokkal és zenével.

Jó sokáig el tudtam volna még nézelődni, de utamat inkább a bolt felé vettem. A boltba belépve hamar azon kaptam magam, hogy az államat kapargatom a földről. Ami fogadott az valami gyönyörű volt. Csupa leárazott finomság. Minőségi cseh sörök 90 forinttól! Mikor ezt megláttam sírni tudtam volna, hogy nincs nálam targonca... Ekkor azonban átfutott az agyamon: "Te figyu Csabi... 10 hónapig itt leszel, minek rámolnád ki az egész boltot az első pár napban?" Ez a kellemes gondolat rögtön megnyugtatott és bezsákolva pár példányt a kosaramba továbbálltam azért, amiért valójában érkeztem.

Hazaérve fülig érő vigyorral pakoltam be a hűtőbe a 4 féle sört, no meg a többi apróságot, mint pl a 130 Ft/db áron vásárolt Milka csokikat. Még arra is volt lélekjelenlétem, hogy megörökítsem boldog mosolyra fakasztó drága szerzeményeimet:

A gyönyörűségek.

Ezek után kényelmesen helyezkedtem el székemen - jha nem az nincs...  Helyette ágyamon - jha nem az sincs... Tehát kényelmesen helyezkedtem el a földre fektetett matracomon és végignéztem, ahogy az Észak-Londoni rangadón elpáholjuk a csirkéket. (Kevésbé fociművelt olvasóimnak: Arsenal - Tottenham meccs, Tottenham címerén egy a csapat számára találó csirkével)
Holnap tudom nagy nap lesz, hiszen megkezdődik az, ami miatt egyáltalán itt vagyok. Csabi szépen felkel reggel, felszáll a buszra, leszáll a buszról és begyalogol első igazi munkahelyére! ;) Holnap jelentkezem az első munkanap részleteivel! ;) Pápuszipá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése