2013. szeptember 18., szerda

Gyerekzsivaj és sörtilalom

Újra jelentkezem! Ahogy azt ígértem a hétvége lesz a központban. Nézzük mi történt a prágai gyakornokok háza táján! ;)

Szombaton egy kiadósat sikerült szunnyantanom, utána viszont sok időm nem maradt, hiszen a szombat, a programok napja volt. Első állomás (vagy csehül stánice - ugye, hogy tudok? :D) a Prága belvárosától viszonylag messze fekvő Ladronka parkban rendezett Ladronka fesztivál volt, ami kellemes villamostúrára invitált minket. A belvárostól északra futottunk össze az egyik metrómegálló szomszédságában a többi gyakornokkal, valamint a velünk tartó EDISON projektet (önkéntes, nem szakgyak projekt) vezetője Kateřina és a CEC konferencián szintént résztvett egykori pénzügyes alelnök Honza is.


Internesönel gyülekezés

Honza és Kateřina (ezentúl becenevén: Kačka, ejtsd: Kácská) amolyan csillagként funkcionáltak az éjszakában számunkra. Mi voltunk a nemzetközi királyok ők pedig mutatták fényesen az utat Betlehembe. Nah jó nem oda csak a parkba, de mi minden mozzanatukat követtük. Ezért lehetett az is, hogy mikor leszálltunk a villamosról, Honza úgy döntött eláll az útból és átment a parktól ellenkező oldalra fekvő járdarészhez, erre mi birkák meg rögtön követtük! "Beeeeee" hangzott volna a bégetés, hát bizony megtévesztett Honza minket, aki nem győzött elnézést kérni, habár azóta se értem miért. No de utána már megvolt a helyes irány és meneteltünk a fesztivál felé!

"Birkamenet" a fesztiválhoz

A menet alatt Honza inkább leszakadozott hátrébb, nehogy megtévesszen még egyszer minket. Majd egyszer csak megérkeztünk a helyszínre!

A "nagy" fesztivál széle

Hát mit mondjak meglepődtem azon, amin láttam. Habár fesztiválként adtál el a jónépnek, mindennek kinézett csak pont fesztiválnak nem, legalábbis az én szótáramban igencsak nem passzolt a terminológus és az amit láttam. Nah de sebaj belevetettük magunkat az "embertömegbe". Láthatjátok mekkora tömeg volt, bár itt még igencsak kora délután volt. Egyesek rögtön a kajapultok vették az irányt, míg mi páran inkább néztük, hogy mégis mi a felhozatal ezen a furcsa fesztiválon. Sokáig nem kajtattunk, be is vetettük magunkat az egyik játékba! Élő csocsó, nah ez a döfiii nekeeem!!!

Kapus poszton kezdtem a nagy mérkőzést bal szélen.

Heves csata zajlik a labdaszerzésért!

Miután kiduhajkodtuk magunkat az élő csocsó okozta örömök közepette, megszomjaztunk egy kis sörre. Tehát fogtuk a cumóinkat és megkerestük a legközelebbi sörsátrat. Nah de itt jött a meglepetés, ahogy mentünk beljebb a rendezvény belsejébe azt vettük észre, hogy csak gyerekek rohangálnak ide-oda, játszadoznak, sivítoznak, mindenhol csupa fiatalság és sehol egy nyamvadt sörsátor. Hát az eszem eldobom! Milyen fesztivál az kérem, ahol nincs sör????!!!!

Sokáig nem császkáltunk benn, még ezt azt megnéztünk/kipróbáltunk. Pl a Slackline pálya eléggé adta. Kb 15 fa volt behálózva Slackline-nal, köztük ilyen lengedezős fajtával is. Láttunk extrém sportokat űző szláv kollégákat, de összességében ez a hely nem nekünk volt kitalálva, ezért gyorsan elhatároztuk, hogy mi bizony elmegyünk vhova, ahol kaphatunk sört. (Tudom tiszta egyetemista mentalitás)

Nyomás a sörlelőhely!

Rögtön a fesztivál szélén megláttuk a Ladronka kávézót és be is tértünk, hogy lecsekkoljuk. Hát nem fogadták vmi kellemesen azt, hogy 15-en érkeztünk és nem engedtek átpakolni asztalokat, így inkább szedtük a sátorfánkat és tovább álltunk. Milyen az a vendéglátóhely, ahol nem engedik leülni a vendéget??!!
Továbbmenve kicsit láttunk kiülős sörözőrészt, azonban nem tűnt fel nekünk, hogy senki sem sör miatt ül ott és kiderült, hogy ismét hoppon maradtunk, mivel kinn nem lehet sört fogyasztani a gyerekrendezvény miatt.

Nah ekkor lett mindenkinek elege és szépen elhatároztuk, hogy jó rendben akkor viszont tényleg egyetemista módszerhez folyamodunk! Ezért a közelben lévő Kaufland áruházba beugorva, feltankoltunk egy valag sörrel és kiültünk a jóidőben a park szélére.

Ennyit a fesztiválozásról... Do It Yourself & Have Fun!

 Sokáig beszélgettünk, egyre jobban megismertük egymást. Gondoltam hadd kóstoljanak egy kis magyar specialitást. Mi is lenne jobb mint egy kis nyalánkság. Ezért körbeadtam egy zacskó Dunakavicsot meg Zizit. Hát kb én is 10 éve először ettem ezeket, ha nem több, de jól sikerült a mulatozás annyi szent.

Mikor mindenkinek elfogyott a sere, az irányt a belváros felé vettük, mégpedig a Prágai Múzeum Est következett, aminek értelmében az esti órákban Prága közel minden múzeuma látogatható volt. Azonban ez nem jött össze, mivel mikor megérkeztünk a Nemzeti Múzeumhoz olyan sor állt ott, hogy ha hajnalig várunk se biztos, hogy bekerülünk... Ezért a B terv lépett életbe és csak beugrottunk egy étterembe, mivel mindenki kajás volt. 

A csipet-csapat fogyaszt

Nagyon jó hangulatban telt ez a része is a napnak és már aznap elhatároztuk, hogy holnap is együtt töltjük majd az időt. Az este folyamán végül még többen érkeztek és így a végén elértük a 20 fős létszámot is, ami már azért tekintélyes. Olyan nemzetközi csapat verbuválódott össze itt, hogy ilyet még keresve se lehetett volna találni még egyet!
Nézzük a nemzetiségi listát: egyiptomi, szerb, argentin, fülöp-szigeteki, amcsi, kanadai, török, cseh, lengyel, magyar (kitaláljátok ki?), hong kong-i, indiai, romániai, pakisztáni, albániai, algériai és venezuelai.
17 nemzetiség egy helyen, egy időben! Nah ez az igazi AIESEC érzés! ;)

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése